L A P SH   Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë "Naim Frashëri" në Zvicër

 A L E V     Albanischer Lehrer und Elternverband "Naim Frashëri" in der Schweiz

 L E P A     Ligue des Enseignants et des Parents Albanais "Naim Frashëri" en Suisse

 L I G A     Lega degli Insegnanti e di e Genitori Albanesi "Naim Frashëri" in Svizzera


.................................................................................................................................................................................................................................

LAPSH - Zvicër © Të gjitha të drejtat janë të rezervuara - info@lapsh.ch - Web Design L. Hasi


Kurrikula e shkollës shqipe të  mësimit plotësues në Diasporë Plani mësimor kornizë

Intervista

me Profesor

Dr. Dr. Basil SchaderLAPSH  „N. FRASHËRI“ NË KANTONIN E AARGAUT

Halime Vishi Mësimdhënëse		 E-Mail: halimja@hotmail.comElfete Gashi Mësimdhënëse			 E-Mail: ademi_mr@hotmail.deEshtrefe Nuhiji Mësimdhënëse E-Mail: eshtrefja@hotmail.comHamzë Morina Sekretar - Mësimdhënës E-Mail: hamzemorina@yahoo.deMandushe Sedolli Mësimdhënëse		 E-Mail: mandushe.sedolli@gmail.comFitnete Balaj Mësimdhënëse   E-Mail: fite33@hotmail.comShejzie Imeri Mësimdhënëse E-Mail: shejza@hotmail.comZejnepe Qerimi - MuriRiza Demaj - Kryetar E-Mail: beratungen@bluewin.ch Tel:(+41) 062 842 19 47Avdi Osmani - Zurzach


Nazmi Isufi - Frick Hilmije Luma - Granichen Merita Pinta - Nusbaummen Fejzi Avdullahi - Stein Bajram Mulaj - Reinach Sami Vishi - Unterentfelden


Në kuadër të kësaj vlen të përmenden edhe shumë aktivistë të tjerë të cilët e  ndihmojnë në mënyra të ndryshme LAPSH në kantonin e Aargaut.


1. Azir Selmani në Windish

2. Adem Osmani në Aarau që është dhe donatori i rregullt i LAPSH në kantonin e Aargaut dhe më gjërë

PËRFAQSUES TË PRINDËRVE NË KËSHILLIN KANTONAL TË LAPSH

„N. FRASHËRI“ NË KANTONIN E AARGAUTShruan:

Abas Fejzullahi         Në Windisch Kantoni AG më 31.05.2015 në lokalet e shkollës fillore ku mësuesja Eshtrefe Nuhiji mbanë edhe mësimin plotësues në gjuhën shqipe siguroi klasën ku nga ora 10 e 45 deri në ora 12.00 nënë udhëheqjen e mësuesit z. Hamzë  Morina  me shumë sukses u mbajtën  Garat mësimore Kantonale, të cilat mbahen para garave të përgjithshme të LAPSH „ Naim Frashëri“ për Zvicër, që do të mbahen me 21.06.2015.

Pamje nga hapja e garave dhe udhëzimet e këshillat që i jep mësuesi z. H. Morina


          Mësuesi z.Hamzë Morina, në emër të këshillit Kantonal të LAPSH për Kantonin AG, kishte përgatitur pyetjet teorike dhe praktike për dy nivelet, për garat Kantonle të diturisë. Ajo që këtë garë e bëri shumë interesante ishte se ishin pjesëmarrës prindërit e nxënësve të cilët e përcjellën tërë rrjedhën e garës deri në përfundim, dhe ishin të kënaqur për atë se si u përgjigjen nxënësit  sipas niveleve dhe grupeve garuese dhe përmbajtja e pyetjeve të parashtruara  si ato teorike dhe praktike.

 

          Garat i përcjelli përfaqësuesi i LAPSH për Zvicër Abas Fejzullahu, sekretar i cili ishte në komisionin vlerësues dhe i përshëndeti  garuesit dhe prindërit e tyre dhe i falënderoj në emër të LAPSH Zvicër. 


          Në gara pjesëmarrës ishin ekipet shkollore nga Windischi me mësuesen Eshtrefe Nuhiji me ekipet e veta nga niveli i I dhe i II, mësuesja Elfete Gashi nga Wohleni, Fitnete Bala  nga Granicheni dhe mësuesja Halime Vishi nga Suhri.

         

          Garat u zhvilluan në dy Nivelet dhe pyetjet ishin nga Gjuha shqipe (2 pyetje teorike dhe praktike) 1 nga letërsia, një nga historia kombëtare, një nga gjeografia kombëtare dhe një nga kultura dhe tradita shqiptare. Albion Rexhaj vazhdimisht me këngët e tija kënaqi jo vetëm moshatarët e tij por edhe prindërit e pranishëm


           Ajo që ia shtoj vlerën këtij organizimi, e bëri interesant dhe krijoj një atmosferë festive, freski shpirtërore dhe kënaqësi edhe për garuesi dhe prindërit pjesëmarrës, ishte pjesëmarrja e nxënësit të klasës së tretë  nga bashkia e Dulli- kenit kantoni Solothurn, Albion Rexhaj tashmë i njohur si këngëtar i cili para garuesve këndoj këngët "Gjuha shqipe“, "Gjyshërve", Djali nga Diaspora" etj që u mirëprit dhe u duartrokit në shenjë nderimi e falënderimi për këngët e

mrekullueshme që i këndonte, si një artist i vërtetë, që merrte pjesë bashkë me të atin Miftar Rexhaj, i cili kishte bërë përgatitjen e Muzikës dhe u përkujdes e ndihmoi shumë në anën teknike.

          Rrjedha e punës ishte mjaft e mirë organizuar dhe ekipet sipas përgjigjeve merrnin pikë dhe garonin, kështu që u krijuan edhe ekipet që do të marrin pjesë në garat mësimore të përgjithshme në nivel të Zvicrës që do mbahen me 21 qershor 2015.

           Vërtetë ishte një atmosferë pune, dhe në fytyrat e garuesve pjesëmarrës vërehej edhe gëzimi. Ekipet treguan rezultate të mira në mësim gati të gjitha grupet ishin të përgatitura dhe morën pikët e duhura nga 30 sa ishte maksimumi deri në 25  që ishte rezultat për tu admiruar. Nxënësit dhe prindërit u ndanë të kënaqur dhe propozuan që kësi lloj garash të përgatiten më shpesh dhe falënderuan këshillin Kantonal që organizoj këtë.


Rezultatet  sipas niveleve dhe grupeve  të shënuara në tabelë


 


Në fund një fotografi e përbashkët me nxënës mësimdhënës-se dhe prindërFOTOALBUMI NGA GARAT MËSIMORE   MBAJTUR NË WINDISCH  MË 2015-05-31

NË KANTONIN  AARGAU


 

      Mësuesi z. Hamzë Morina organizatori i garave mësimore kantonalenë bashkëpunim me mëueset e Kantonit AG


 


Mësueset dhe prindërit përcjellin përgjegjet e nxënësve


        

Nxënës e prindër përcjellin këngtarin  Albion Rexhaj
    Derisa këngëtari Albion Rexhaj këndon këngë kushtuar Abetares përcilet me kujdes nga të gjithë


 

        Mësuesi z. Hamzë Morina  përgatit pyetjet  sipas niveleve dhe grupeve

 

 
         Mëuesi z.Hamzë Morina jep sqarime lidhur me pyetjet e parashtruara  lidhur me rregullat e garave…
 

Rezultatet e nivelit të parë sipas grupeve

 

 
Abas Fejzullahi, sekretar i LAPSH“Naim Frashëri“ në Zvicër gjatë përshëndetjes

së garuesve pjesëmarrës në garat mësimore kantonale të kaantonit AargauPamje nga rezultatet e nivelit të dytë të garuesve sipas grupeve


 
 

Foto  s`bashku me nxënës e prindër

 

 Foto e përbashët nxënës, mësimdhënës-se dhe prindër pas përfundimit të garave

 


Foto kujtim pas përfundimit të garave

 Në foto mësuesi Hamzë Morina me mësueset e kantonit  Aargau


 Mësuesetë e kantonit Aargau     

GARAT MËSIMORE TË DITURISË TË LAPSH“ NAIM FRASHËRI“ PËR KANTONIN AARGAU